Det var en aha-upplevelse att se det man säger under ett introducerande föräldramöte i årskurs 1, skrivet på ett sådant tydligt, informativt och trevligt sätt. Föräldrahandboken är en perfekt förstärkning på det man som lärare vill förmedla till alla föräldrar.

- Eva-Lis Lindelund, Brunnsboskolan

Tack för er fina plansch med olika aktiviteter att göra i klassrummet. Planscherna blev jättepopulära och nu ska vi dra igång med lite mer aktiviteter på skolan. Tack för inspirationen!

- Carina Wendel, Alfredshällskolan i Bjärred

Er Lathund mot narkotika är den bästa, mest lättöverskådliga lilla handbok jag läst. Den är enkel att läsa och man får en snabb ”crash course” om narkotika och dess verkningar. Kan verkligen rekommendera den till alla föräldrar och skolor.

- Christer Höglund, polis

Nyheter

Lärarbristen ökar: Behövs 187 000 nya lärare

2018-02-22 skolvarlden.se

Den rådande lärarbristen i Sverige väntas bli större. Nya siffror från SKL visar att skolor och förskolor behöver rekrytera 187 000 nya lärare fram till 2031. - Tar man inte tag i grundproblemet så kommer vi stå inför den här akutsituationen hela tiden, säger LR:s Åsa Fahlén.

SKL:s nya alarmerande siffror om lärarbristen

2018-02-22 lararnastidning.se

Det räcker inte att sitta och vänta – alla måste göra något. Det är SKL:s budskap i dag, när de publicerar en ny rapport om lärarbristen. 2031 riskerar det att saknas 187 000 lärare. - Det finns ingen enkel lösning eller en rätt väg, alla måste göra flera saker, säger Per-Arne Andersson SKL.

Här programmerar tjejerna sina egna robotar

2018-02-22 it-pedagogen.se

Det är färre tjejer än killar som ägnar sig åt programmering. Det vill Zcooly ändra på och håller därför i ett hack enbart för tjejer under sportlovet ute på Lindholmen.