Det var en aha-upplevelse att se det man säger under ett introducerande föräldramöte i årskurs 1, skrivet på ett sådant tydligt, informativt och trevligt sätt. Föräldrahandboken är en perfekt förstärkning på det man som lärare vill förmedla till alla föräldrar.

- Eva-Lis Lindelund, Brunnsboskolan

Tack för er fina plansch med olika aktiviteter att göra i klassrummet. Planscherna blev jättepopulära och nu ska vi dra igång med lite mer aktiviteter på skolan. Tack för inspirationen!

- Carina Wendel, Alfredshällskolan i Bjärred

Er Lathund mot narkotika är den bästa, mest lättöverskådliga lilla handbok jag läst. Den är enkel att läsa och man får en snabb ”crash course” om narkotika och dess verkningar. Kan verkligen rekommendera den till alla föräldrar och skolor.

- Christer Höglund, polis

Nyheter

Ungdomar hjälps välja utbildning som leder till jobb

2018-01-19 it-pedagogen.se

Inför årets gymnasieval lanserar Region Skåne en digital kampanj med syfte att inspirera skånska ungdomar att välja utbildningar som ger jobb.

Tolvåriga Lina kunde enkelt köpa droger via sociala medier

2018-01-19 sverigesradio.se

Lina kom i kontakt med droger när hon var tolv år gammal. Snart började hon handla själv. - Det är jättelätt att få tag i droger på sociala medier. Det känns nästan som att försäljarna inte ens försöker dölja det.

Läsexperterna: Så ska Sverige fortsätta vara bäst i klassen

2018-01-18 skolvarlden.se

Svenska elever var bäst i klassen och är åter på väg mot toppskiktet vad gäller läsförmåga internationellt. Men vad ligger bakom det nya resultatet och ska vi vara nöjda med det? Skolvärlden har pratat med fyra framstående profiler inom läsförståelse.