Det var en aha-upplevelse att se det man säger under ett introducerande föräldramöte i årskurs 1, skrivet på ett sådant tydligt, informativt och trevligt sätt. Föräldrahandboken är en perfekt förstärkning på det man som lärare vill förmedla till alla föräldrar.

- Eva-Lis Lindelund, Brunnsboskolan

Tack för er fina plansch med olika aktiviteter att göra i klassrummet. Planscherna blev jättepopulära och nu ska vi dra igång med lite mer aktiviteter på skolan. Tack för inspirationen!

- Carina Wendel, Alfredshällskolan i Bjärred

Er Lathund mot narkotika är den bästa, mest lättöverskådliga lilla handbok jag läst. Den är enkel att läsa och man får en snabb ”crash course” om narkotika och dess verkningar. Kan verkligen rekommendera den till alla föräldrar och skolor.

- Christer Höglund, polis

Nyheter

Karta: Stora skillnader i ämnesbehörighet över landet

2018-03-23 lararnastidning.se

Krisen för moderna språk blir allt värre. 64 kommuner saknar behöriga lärare i franska, 50 i spanska och 31 i tyska i grundskolan. Det kan innebära problem både för undervisning och betygsättning. Här kan du utforska behörigheten per ämne i varje kommun.

Nej till offentlighetsprincip i friskolor

2018-03-23 skolvarlden.se

Lagrådet sätter stopp för regeringens planer att införa offentlighetsprincipen på fristående skolor – åtminstone tillfälligt.

Skolans digitala vision

2018-03-23 it-pedagogen.se

Vilken är skolans roll i ett digitaliserat samhälle, när internet öppnat upp för information att flöda fritt mellan människor, länder, företag och institutioner?