Det var en aha-upplevelse att se det man säger under ett introducerande föräldramöte i årskurs 1, skrivet på ett sådant tydligt, informativt och trevligt sätt. Föräldrahandboken är en perfekt förstärkning på det man som lärare vill förmedla till alla föräldrar.

- Eva-Lis Lindelund, Brunnsboskolan

Tack för er fina plansch med olika aktiviteter att göra i klassrummet. Planscherna blev jättepopulära och nu ska vi dra igång med lite mer aktiviteter på skolan. Tack för inspirationen!

- Carina Wendel, Alfredshällskolan i Bjärred

Er Lathund mot narkotika är den bästa, mest lättöverskådliga lilla handbok jag läst. Den är enkel att läsa och man får en snabb ”crash course” om narkotika och dess verkningar. Kan verkligen rekommendera den till alla föräldrar och skolor.

- Christer Höglund, polis

Nyheter

Samarbetet mellan lärare och syv öppnar nya vägar

2018-02-23 skolvarlden.se

För tre år sedan inledde SO-läraren Charlotta Granath och studie- och yrkesvägledaren Christer Johansson ett nära samarbete, och de har inte blickat bakåt sedan dess. Nu vill de uppmuntra fler att göra likadant.

Kampanj ska lyfta skolan högre på valagendan

2018-02-23 lararnastidning.se

Skolan tar mindre plats i årets valrörelse än tidigare. Lärarförbundet vill ändra på detta genom att lyfta fram lärarnas betydelse för samtliga valfrågor. På torsdagen går därför startskottet för valkampanjen Lärareffekten.

Lärarbristen ökar: Behövs 187 000 nya lärare

2018-02-22 skolvarlden.se

Den rådande lärarbristen i Sverige väntas bli större. Nya siffror från SKL visar att skolor och förskolor behöver rekrytera 187 000 nya lärare fram till 2031. - Tar man inte tag i grundproblemet så kommer vi stå inför den här akutsituationen hela tiden, säger LR:s Åsa Fahlén.